Song of the day.
(null)

Dagens sång kommer ifrån Beach Boys platta "Pet Sound", ett album som innehåller ett pärlband av odödliga klassiker. En av låtarna är den monumentala "God Only knows" en evergreen som kommer överleva oss alla. Enda frågetecknet med denna platta är omslaget, hur tänkte man här?:) "God Only knows" har jag älskar sen första gången jag hörde den, så välskriven, så snyggt framförd, helt enkelt galet bra:)
Så denna strålande vackra måndag möter vi dagen med en av de vackraste ballader som nånsin skrivits.


(null)

Song of the day.
(null)

En snubbe som jag lyssnat mycket på under min uppväxt var Jean Beauvoir, sjukt begåvad låtskrivare, musiker och sångare. En outsider för många men som haft en lång karriär med en rad olika band bla. Vodoo X vars debutplatta jag fullkomligt lyssnade sönder. Den sköna "What can I do" fick mig att vakna lugnt och sansat idag och om ni nu klickar på länken nedan så strunta i hur snubbarna ser ut i videon, lyssna på låten:) Jean hade även en karriär som soloartist där han släppte ett gäng bra låtar men just denna morgonen får han oss alla på gott humör i "What can I do" :)

Song of the day.
(null)
Elvis Presley eller Tommy Steele? ja det var för många en evig kamp om vem som var den vassaste artisten under 50-talets slutskede, de flesta tror jag ändå la sin röst på Mr. Presley men idag ska vi fokusera lite på Herr. Steele. Dagens sång är en av hans mest spelade , "Singing the blues" från 1957, den blev en listetta och en av Tommys största framgångar. Samma år spelade Steele in filmen The Tommy Steele Story, han övergick senare till att bli en allmän underhållnings- och musikalartist. Han hade en stor framgång på scen i London 1963 i musikalen Half a sixpence, och sedan även på Broadway. Även om Steele kom lite i skuggan av den gigantiska Elvis så har han haft en lång musikkarriär inte minst som muskalartist, i år har den nu 81-åriga Steele återvänt till musikalscenen för att under sommaren medverka i den nyskrivna musikalen "The Glenn Miller Show". Idag svänger vi loss med "Singing the blues" skruva upp volymratten på fullt!:)


(null)

Tommy live på Biograf Anglais i stockholm 1957.