Song of the day.
 
Hej goingar!
 
Dagens sång är nåt utöver det vanliga, "Siluettes" med Frankie Lymon & The Teenagers är bara helt magiskt bra och Frankie själv har en gudabenådad röst som jag älskat från första gången jag hörde den. När man tittar lite närmare på detta underbarn som Frankie Lymon var hittar man en tragisk historia. 

Frankie Lymon föddes i Harlem; hans far Howard var lastbilschaufför och hans mor Jeanette arbetade som hembiträde. Föräldrarna sjöng också i en gospelgrupp, the Harlemaires. Familjen kämpade för att få ekonomin att gå ihop, så Lymon började arbeta i en livsmedelsbutik vid 10 års ålder.

1954 såg Lymon en lokal doo-wop-grupp kallad Coupe De Villes på en talangjakt i en skola. Han blev vän med sångaren, Herman Santiago, och blev så småningom även medlem i gruppen, som nu kallade sig både The Ermines och The Premiers

Frankie Lymon blev senare medlem i Frankie Lymon & The Teenagers som fick sitt genombrott 1956 med låten Why Do Fools Fall In Love, (den låt som "The Fantastic Four" vann WCOPA med 2012). Lymon var då endast 13 år och blev stjärna över en natt. Han satsade 1957 på en solokarriär men hade ingen framgång med detta; istället började Lymon missbruka heroin och dog av en överdos 1968. 

Man kan inte annat än undra vad som hade hänt med denna artist om han hade fått leva och utveckla sin sång och uttryck, vi som finns kvar kan ändå njuta av denna sjukt snygga låt som "Siluettes" är, lyssna, njut och spela om och om igen!:)

Anonym

Tyvärr är länken bruten. Hittade ett annat klipp med den låten. Bra grejor.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress