Knäppa saker som händer på gig.
 
Det finns många grejer som händer på gigs som publiken kanske inte lägger märke till men som ställer till det, skapar ett lustigt minne eller bara är helt knäppt. Oftast kommer jag ihåg de spelningar som det hände nånting utöver det vanliga, en spelning som går klockrent rätt noterar man bara att, ja allt gick som det skulle och sen fokuserar man på nästa spelning. Historierna och upplevelserna är många genom åren, men ett gig som jag minns tydligt och som jag kanske berättat om tidigare är en spelning för många många år sen i Karlskoga.
 
Spelplatsen var Karlskogas badhus och mitt uppdrag var att underhålla 60 st kvinnor som jobbade på posten, på papperet lät detta som ett lätt gig. När jag och mina dåvarande kollegor (inte TFF denna gången:) kom fram till eventet blev det snabbt klart att någon smoking var det dock inte tal om att ha på sig, dessutom var det så sjukt varmt inne i badhuset att svetten rann bara genom att vara där. Ne det kunden ville att vi skulle ha på oss var bastkjol och hawaii-krans, något som vi inte hade fått nån information om från bokaren. Kan avslöja att detta var i begynnelsen och då visste man inte bättre än gjorde allt kunden föreslog. Det här skedde strax efter mitt framträdande i "Sikta mot stjärnorna" där jag tolkade David Lee Roth´s version på "Just a gigolo" fick jag nästan inga David Lee Roth look-alike jobb alls då hans stjärna hade dalat och de flesta mest kände igen låten. Jag fick istället "Gigolo" gigs och här ville man ha en lättklädd man som sjöng fina låtar för tanterna. Så vad gjorde vi, jo vi gjorde som kunden önskade och i en hast stod bandet i ett hörn av badhuset och lirade medan jag stod på en konstgjord liten ö mitt i bassängen iklädd endast bastkjol och hawaii-krans och sjöng "Just a gigolo", "New York, New York" m.m. Hela giget framfördes så medan alla post-damer simmade runt den lilla ön jag befann mig på, ibland tittade de upp och log glatt, och emellan låtarna försökte de klappa i händerna (lite svårt när man simmar samtidigt) 
 
Vem som kommit upp med denna "geniala" ide har jag ingen aning om men det tillhör verkligen en av de mest udda spelningar jag genomfört. Ett kul minne från en svunnen tid och har jag tur så fanns det inte heller någon kamera i närheten:) Åren runt 1996-1997 då folk mest förknippade mig med "Sikta mot stjärnorna" duggade det tätt med det ena konstiga giget efter det andra men mer om knäppa saker som händer på gig vid ett annat tillfälle:)
 
(Bilden ovan har ingenting med denna badhus-spelning att göra)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress