The Rockn´Roll Circus.

Men spelar du inte för att det är kul?
(null)
 
Hej goingar!
 
Det kanske inte är så konstigt egentligen men jag kan ändå tycka att det är lite lustigt ändå, när man befinner i nästan vilken situation som helst där det förekommer möten med personer jag inte känner eller kanske enbart ytterst bekanta, får man förr eller senare frågan: Vad jobbar du med? Det är ju en vanlig fras man ställer då oftast samtalsämnena kan vara sinande. När jag får den frågan och svaret blir att jag jobbar med musik, ibland säger jag sångare får jag alltid och nu menar jag alltid följdfrågan, på heltid? Så har det varit i över 20år, alltid samma följdfråga, det är bara personerna som byts ut men frasen är densamma. Jag vet att det är ett yrke som i frilans världen ofta kan kombineras med andra sysslor men om jag säger att jag JOBBAR med musik/sångare då gör jag väl inget annat, eller?:) jag frågar aldrig nån som jobbar på bank t.ex. aha, jobbar du på heltid? Det kanske känns lite drygt att pladdra om detta men ibland blir jag lite trött på denna följdfråga, vi är ju ganska många som jobbar heltid som inte heter Carola, Per Gessle eller Tomas Ledin. 
 
En annan grej som också den dyker upp är att det skulle vara nåt fult med att man vill tjäna pengar på musiken, atta man vill livnära sig som vilken företagare som helst. Detta samtalsämne började redan när jag startade min bana i diverse olika lokala band, jag var fast besluten över att göra någon form av karriär och kunna leva på musik, många var de röster som höjdes att vadå, du spelar väl för att det är kul!? och det här med att göra någon form av karriärskliv sågs som nåt man skulle hålla sig ifrån efter det egentligen inte var nåt riktigt jobb. Den här frågan har inte duggat lika mycket som den föregående med det var inte alls längesen som jag fick frågan vad jag egentligen skulle göra när jag "lekt" klart. 
 
Frilansyrket är ingen barnlek det har jag verkligen fått erfara genom åren men man lär sig att kämpa, att hålla ut, att se nya vägar, att hitta lösningar. Det som är det mest inspirerande är att man får äran att jobba för sig själv, och kanske är det så att musikeryrket fått en lite högre status sen yngre generationer började drömma om en ny yrkeskategori, kändis. Kontentan av hela pladdrandet: Jag spelar verkligen inte bara för att det är kul, jag älskar det, det är mitt kall, säger jag att jag jobbar med en sak, så gör jag det, annars skulle jag sagt nåt annat, så nu vet ni det, tack för ordet :)