Helsingfors, here we come.

Det var ett tag sen vi hade spelningar i Finland men nu är det dags igen. En unik show skräddarsydd för en väldigt speciell publik är vad som väntar ikväll. Det var lite guppigt på vägen hit men det gick bra, har aldrig riktigt känt mig bekväm med att flyga, man kan liksom inte gå av om något skulle hända. Nu har vi soundcheckat, kikat runt lite i denna fina stad och ligger nu och slappar i varsitt rum, eller jag har ju svårt att bara slappa nåt måste jag ju göra som att blogga och svara på mail:) som uppladdning blir det ett 10minuters intensivt träningspass, gött att skaka igång kroppen innan man tar scenen i besittning.

Next stop, Finland.
"I´ve got sunshine on a cloudy day" sjöng The Temptations en gång i tiden en låt som förresten vi i TFF annammat sedan starten för 15år sen och så kändes hela dan idag. Även om det var en riktigt regnig gråkall morgon och förmiddag så var jag på ovanligt bra humör, en bidragande faktor kan naturligtivs vara att jag fått sova hela sex timmar vilket just nu är ett kors i taket då de små människorna i huset har en tendens att väcka varann i tid och otid. En intensiv arbetsdag gick av stapeln idag med ett gött dans-genomdrag inför en viktig spelning i Finland på fredag, vi han en ersättare till Daniel Yngwe med oss vid namn Daniel Wiland, Yngwe har fått lite ledigt för att kunna åka på Honeymoon. Efter dagens genomdrag känns det som det kommer gå hur bra som helst på fredagkväll. 
 
Det blev snabba bud på kontoret idag, lite upphackat pga av dansrepet men man jobbar på så mycket man bara kan och en liten bit längre kom jag på ett av mina nya projekt, får se om det är möjligt att ro iland det detta år eller om det går att slutföra i början av nästa, vi får se, huvudsaken är att slutresultatet blir bra. Sitter med en rad olika intervjuer som jag göras både för min egen del och för TFF. Vi börjar närma oss jubileumsshow på Birka och många vill prata om detta och mycket annat, känns som att intresset för The Fantastic Four bara blir större och större, förra året var ett väldigt bra år för oss men i år kommer det bli ännu bättre, innan året är slut har vi passerat 100 spelningar och det är vi naturligtvis glada över. Nu avrundar vi denna sköna höstdag med en skön bok i soffan för det är jag värd:)
 
 
Den goda kraften.

Jag vet att många kan ha lite svårt att förstå detta men för mig är det helt normalt:) idag fyller Den person som jag brukar kalla för min första och största idol år, Mark Hamill, alias Luke Skywalker. Inget konstigt med att nån fyller år tänker ni men för mig är det lite speciellt varje gång jag påminns om just den här mannen. När jag växte upp var min första förebild min morfar och det är han fortfarande även om han nu sen länge gått ur tiden, men utanför för familjen hade jag ingen jag såg upp till, som jag inspirerades av, inte nån alls till den dagen då jag vid åtta års ålder såg första Star Wars filmen från 1977 "a new Hope" då öppnades en helt ny värld och jag blev nästan som besatt av denna underbara rulle. Aldrig hade jag sett något liknade, det var en fantasivärld men oj vilken häftig värld det var. Där och då blev filmens huvudrollsinnehavare Mark Hamill min största idol, jag ville vara sådär modig som han var och kunna allt han kunde, han symboliserade det goda rakt igenom och han krossade det onda mot alla odds. Jag skrev ett brev till Mark som liten kille men fick aldrig nåt svar, klart man blev lite besviken men man visste ju att han bodde i en galax väldigt långt bort:) figuren Luke SKywalker blev för mig en symbol för allt det goda, den ultimata hjälten och trots att jag nu är en vuxen man (vissa tvivlar på det;) är rollfiguren fortfarande förknippat med godhet och en sann hjälte. Nu ska ni få höra något knäppt (ni som gillar SW fattar vad jag menar;) när jag såg den nya Star Wars filmen och Luke Skywalker dök upp i filmens slutskede, då gick det en rysning genom kroppen, känslan av att min gamle hjälte var tillbaka var total. 

Jag har alltid gillat symboler och superhjältar av olika slag just för att de står för något bra. Det är väldigt lätt att man som vuxen avfärdar barnens önskan att bli som Batman eller Spider-Man men superhjälte står alltid för goda ting och kan bidra till att små killar och tjejer inspirerad till att våga, eller som bamse säger "Modig är man när man gör saker man egentligen inte törs" om ni inte redan har det så borde varje vuxen skaffa sig en sån inspirationskälla som gör att man vågar lite mer i livet vare sig det är en tecknad figur eller en verklig. Jag har många inspirationskällor och Luke Skywalker figuren är en av dom.